Waarom ben je bij Coolmark begonnen?

Iets meer dan 4 jaar geleden, toen ik mijn havo-diploma haalde, ben ik gestopt met school. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik wilde, maar ben toen begonnen met werken als flexwerker bij een evenementenorganisatie, naast mijn bijbaan als vakkenvuller bij Albert Heijn. Dit was vooral bedoeld om te voorkomen dat ik een jaar niets zou doen, en vanuit daar kon ik gaan netwerken binnen die branche. Toen de coronaperiode aanbrak, kwamen alle evenementen stil te liggen en dus ook mijn baan bij de evenementenorganisatie. Dat zette me aan het denken over wat ik precies wilde gaan doen in de toekomst. Zo kwam Coolmark op mijn pad. Via mijn zwager, die ook bij Coolmark werkt, ben ik begonnen als vakantiekracht voor het verwerken van weborders. Tijdens dit werk groeide mijn interesse in de techniek achter het proces, en naarmate de wederzijdse interesse tussen mij en Coolmark toenam, ben ik gestart als medewerker Customer Service.

Kun je iets vertellen over je carrière bij Coolmark?

Van vakantiekracht ben ik doorgegroeid naar Customer Service Medewerker, en na een jaar werken in die rol kreeg ik een vast contract aangeboden. Een half jaar later kreeg ik de kans om door te groeien als Commercieel Technisch Medewerker op de afdeling Klimaattechniek, een kans die ik met beide armen heb gegrepen. Als junior op deze afdeling moest ik nog wel het nodige leren qua opleidingen, aangezien ik begonnen was met werken zonder enige vervolgopleiding. Na goed overleg met mijn leidinggevende begon ik aan mijn hbo-opleiding AD Sales and Accountmanagement aan de Hogeschool Rotterdam. Hierdoor zag mijn werkweek er anders uit; op dinsdag was ik de hele dag op school en de overige dagen werkte ik gewoon gedurende twee jaar. Daarnaast moest ik naast die schooldag en vier werkdagen ook ’s avonds en in het weekend veel aan schoolopdrachten werken. Gelukkig heb ik mijn studie in één keer kunnen afronden! Met mijn hbo-diploma op zak moest ik zeker nog technisch bijspijkeren. Gelukkig heeft Coolmark intern veel kennis, dus leer ik tot op de dag van vandaag nog steeds veel over de techniek achter de producten die we verkopen! Aansluitend op deze hbo-opleiding ben ik direct begonnen met een avondopleiding Klimaattechniek algemeen aan het ROVC in Dordrecht. Deze opleiding duurde vier maanden, met lessen op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00. Met dit diploma op zak bleef ik ambitieus, en vorige maand kwam er een vacature vrij als Technisch Adviseur op de afdeling projecten. Na mijn sollicitatie heb ik van Coolmark de kans gekregen om per 1 oktober te beginnen als junior op deze afdeling. In de afgelopen (bijna) 4 jaar heb ik al enorm veel geleerd en valt er nog veel meer te leren, vandaar dat dit ook een mooie stap voor mij is!

Wat is je ambitie?

Uiteindelijk is mijn ambitie om voor Coolmark naar buiten te treden in de rol van Sales Engineer/Accountmanager. Hoewel ik het heel fijn vind om op kantoor te werken, mis ik soms toch het persoonlijke contact met de klant. Daarnaast lijkt het me ook erg leuk om bij klanten langs te gaan voor een opmeting of ander advies, om zo een goede klantrelatie op te bouwen. Via de telefoon kan dit uiteraard ook, maar het leukste vind ik toch in het echt. Om dit niveau te bereiken, moet ik zeker nog even aan de slag, maar met het vertrouwen dat ik van mijn collega’s en Coolmark krijg, is dit zeker niet onhaalbaar!

Waarom de techniek?

Als je terugkijkt naar de Zino van 13 jaar oud, had ik natuurlijk nooit gezegd dat ik later airconditioning en warmtepompen wilde adviseren. Maar mijn interesse in techniek is gegroeid gedurende mijn werk bij Coolmark. Telkens als ik bestellingen voorbij zag komen, vroeg ik me af waar deze geplaatst zouden worden, hoe dat precies in zijn werk gaat en hoe lang ze er mee bezig zijn.

Wat maakt dat je bij Coolmark wilt blijven werken?

Dit klinkt misschien slijmerig, maar vanaf het begin ben ik bij Coolmark in een warm bad terechtgekomen. Mijn collega’s hebben me altijd goed ontvangen, geholpen en ondersteund waar nodig, en dat doen ze nog steeds! De informele sfeer is voor mij ook erg prettig en geeft mij een huiselijk gevoel. Natuurlijk heeft iedereen wel eens mindere dagen op het werk, maar voor mij zit er gelukkig altijd een stijgende lijn in. De doorgroeimogelijkheden zijn voor een jonge man zoals ik ook erg belangrijk, en die zijn er genoeg. Dit alles bij elkaar maakt dat ik het erg naar mijn zin heb bij Coolmark.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over onze stage plekken?
Neem dan contact op met Laura in ’t Zandt, Corporate Recruiter. Stuur een mail naar l.intzandt@beijerref.nl of stuur een WhatsApp naar 06-510 19 799.

Vragen? WhatsApp!